item1a1a
item1b1
item3a1
Waar
welkom5a
REISVERHALEN | JAN FLAMEND
welkom5a1
welkom5a2
welkom5a3
welkom5a4
welkom5a5
welkom
Auteur
Bestellen
Sponsors
Doel
BLOG

Valueselling South

 

De internationale sales consultancy Valueselling heeft een initiatief opgezet om ondernemers in ontwikkelingslanden te helpen. De opbrengst van het boek Waar waren wij gebleven komt ten goede aan Valueselling South. De consultants van Valueselling leveren op vrijwilligersbasis business development steun met het oog op lokale capaciteitsopbouw. Training en coaching programma’s op het gebied van verkoopsvaardigheden en klantenservice worden ontworpen en uitgevoerd met NGO’s zoals Ondernemers voor Ondernemers, Via Don Bosco en Louvain Coopération.

 

Het eerste project vond plaats in Manzini, Swaziland, in 2010 en 2012. In de Manzini Jeugdzorg, een door de EU gefinancierd project voor jonge ondernemers, werden de jonge ondernemers opgeleid in de vaardigheden die nodig zijn om een bedrijf te runnen, op het gebied van marketing, customer care, boekhouding en innovatie en creativiteit. Dit in samenwerking met DMOS Salesianen.

 

Jan Flamend, oprichter van Valueselling, zegt het er het volgende over: ‘Het is niet onze ambitie om Westerse businessmodellen op te dringen, de uitdaging ligt erin ons aan te passen aan de lokale omstandigheden en hulp te bieden op het gebied van capaciteitsopbouw.’

 

Een tweede project is het opleiden van de mutualisten in Togo en Benin. Mutualisten zijn mensen die de plaatselijke bevolking van deze West-Afrikaanse landen overtuigen om deel te nemen aan de ziekteverzekering, zodat ze op een goedkope wijze gebruik kunnen maken van de geneeskundige diensten. Deze opleiding, die in januari 2013 op verschillende plaatsen in Benin en Togo plaatsvindt, gebeurt in samenwerking met Louvain Coopération, de NGO van de UCL.

manzini01
manzini02
manzini03

website by Intertext Boekproducties

HOME BLOG