item1a1a

Ondernemers voor Ondernemers

 

Ondernemers geloven in wat ze doen: door te ondernemen creëren ze een dynamiek in de samenleving en daaruit volgt vooruitgang. Veel mensen zijn het beu om met ellende uit het Zuiden te worden overstelpt. Ze willen een positief verhaal zien. Ondernemers voor Ondernemers, dat zijn ondernemers van het Noorden die ondernemers in het Zuiden op weg helpen. Want economische activiteit is een sterke motor voor ontwikkeling.

 

Meer dan winst maken

Een groot aantal ondernemers wil vandaag een sociale taak vervullen. Ondernemen is voor hen meer dan winst maken. Ze reizen naar overal en ontdekken met hun managers talent business opportuniteiten in het Zuiden die werkgelegenheid, grotere welvaart en vooruitgang creëren. Ondernemers voor Ondernemers kanaliseert dit. Met prachtige resultaten zowel in Afrika als Azië en Latijns-Amerika.

 

Concreet project in Ethiopië

Tijdens een beleefreis naar Ethiopië maakte Guy Heylen, eigenaar van het Limburgse metaalverwerkingsbedrijf LGTB Metal Finishing, kennis met het microfinancieringsprogramma Buusaa Gonofaa van SOS Faim. “Je ziet daar met eigen ogen hoeveel obstakels de mensen dagelijks moeten overwinnen om te overleven”. Terug in België besloot Guy Heylen het project financieel een duw in de rug te geven.

 

Familiale landbouwbedrijven krijgen doorgaans moeilijk toegang tot financiering. Buusaa Gonofaa, wat zoveel betekent als ‘vanaf de basis’, wil landbouwers het nodige geld bezorgen om in hun infrastructuur te investeren. Door lokale landbouwbedrijven te ondersteunen, wil Buusaa Gonofaa de plattelandsvlucht een halt toeroepen. Door in te tekenen op dit boek levert u meteen een rechtstreekse bijdrage!

CF016090B
CF016213B
CF016426B

website by Intertext Boekproducties

Ethiopiebanner
item3a2
Bestemming
welkom5a6
REISIMPRESSIES | JAN FLAMEND
welkom5a7
welkom5a8
welkom5a9
welkom5a10
welkom1
Auteurs
Bestellen1
Fragment
Doel1
HOME
ETHIOPIE
Fotos