item1a1a

Jan Flamend

 

Jan Flamend studeerde Germaanse Filologie en Filosofie. Na zijn academische carrière aan de K.U.Leuven, stapte hij over naar het zakenleven en werd hij commercieel directeur bij Hewlett Packard en bij Ubizen. In 2000 stichtte hij het internationaal gerenommeerde opleidingsbedrijf Valueselling, dat wereldwijd training en consultancy aanbiedt aan bedrijven als Apple, HP, Kia Motors, Barco, Atlas Copco etc. Hij heeft zijn liefde voor het geschreven woord niet verloren, bedreef literaire kritiek in De Standaard, De Morgen, Knack magazine en Humo, en publiceerde boeken over literatuur, fictie, essays over communicatie en poëzie. Hij schreef enkele standaardwerken over verkoop. In het kader van zijn consultancy opdrachten brengt hij veel tijd in het buitenland door, en de lege momenten vult hij met schrijven en lezen.

 

CF015701DLRweb

website by Intertext Boekproducties

Ethiopiebanner
item3a2
Bestemming
welkom5a6
REISIMPRESSIES | JAN FLAMEND
welkom5a7
welkom5a8
welkom5a9
welkom5a10
welkom1
Auteurs
Bestellen1
Fragment
Doel1
HOME
ETHIOPIE

Karel Claes

 

Karel Claes is Germanist en heeft een Baccalaureaat Wijsbegeerte. Hij was o.a. cultureel medewerker VRT, directeur Artsen Zonder Grenzen en Handicap International en is nu zaakvoerder van Dialocom. Hij is als vrijwilliger consultant voor meer dan 25 non-profit verenigingen, met bijzondere inzet voor Ondernemers voor Ondernemers, dat rechtstreekse participaties in beginnende bedrijven in het Zuiden mogelijk maakt. Karel Claes heeft ervaring met inleefreizen naar o.a. Ethiopië en Tanzania. Met zijn bedrijf Direct Social Communications wierf hij fondsen voor een twintigtal ngo’s in België. Zo bezit hij in Ethiopië de helft van de aandelen van Dynasty Ethiopia Tours, een reisbureau van de lokale ondernemer Bogale Abey. Hij is de auteur van een succesvolle reeks boekjes over vriendschap, geluk, succes, ziekte en tegenslag.

 

KarelClaesBart

Bart Ramakers

 

Bart Ramakers is fotograaf. Zijn werk is geïnspireerd door oude mythes en legendes over schoonheid en kracht, passie en verraad, sensualiteit en brutaliteit, leven en dood. Hij tracht in kleur en beeld deze eeuwenoude thema's te vatten vanuit een 21ste-eeuws perspectief. Soms confronterend, soms teder, soms humoristisch, maar altijd met bijzondere aandacht voor de esthetiek. Hij publiceerde fotoboeken, maakte fotoreportages voor tijdschriften, magazines en kalenders. “Eén zaak is zeker, Bart heeft zin voor decorum én hij kent zijn klassieken. Hij kent de kleine en de bekende kantjes van de oude goden, verwerkt ze en steekt dit onderhuids in zijn beelden. Dit spel met de culturele humus van onze beschaving ontspoort soms in een tijdloos fresco vol verwijzingen en persoonlijke interpretaties. Telkens is hij de realiteit een stapje voor.” (Johan van Cauwenberge, Klara)

BartRamakers
Fotos